Rijles in coronatijd

Wij willen er alles aan doen om te voorkomen dat onze cursisten en ons team besmet raken met het coronavirus. Wij passen daarom de manier van lesgeven aan op basis van aanbevelingen van deskundigen.

Geen les bij (mogelijke) coronabesmetting of klachten.

 1. 1. Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen een positieve uitslag van de coronatest gehad?
 2. 2. Heb jij of iemand in je huishouden de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?
 3. Wanneer het antwoord op één van deze twee vragen ja is, dan kan de les niet doorgaan.

Maatregelen voor aanvang van de les

 1. - De rijschool zorgt voorafgaand aan elke rijles voor desinfectie en luchten van de auto.
 2. - We spreken af op een centrale plek. Dit doen we om het tijdverlies te beperken, zodat we genoeg tijd overhouden om iedereen les te kunnen geven.
 3. - Voordat je naar de les komt, zorg je dat je je handen goed gewassen hebt. Download een voorbeeld hoe je het beste je handen wast VOORSCHRIFT HANDEN WASSEN.pdf
 4. - Voorlopig dragen we tijdens de les een mondkapje en wegwerphandschoenen. Deze neem je bij voorkeur zelf mee. We weten dat het voor veel mensen moeilijk is om aan mondkapjes en handschoenen te komen. Daarom kun je deze bij je instructeur krijgen. Wij vragen hiervoor een kleine bijdrage in de aankoopprijs van € 2,50.
 5. - Voor aanvang van de les gebruiken we desinfecterende hand gel of doekjes en daarna zetten we onze mondkapjes op en trekken we onze wegwerphandschoenen aan.

Maatregelen tijdens de les

 1. - Tijdens de les vermijden we fysiek contact.
 2. - Buiten het voertuig houden we ons aan de 1,5 meter afstand.
 3. - In de lesauto zitten we met maximaal 2 personen: leerling en instructeur.
 4. - Na de les verlaten we de auto en bespreken aanvullende instructies en maken we de nieuwe afspraak met inachtneming van de 1,5 meter afstand.