RIS

Bij alle opleidingen die wij verzorgen maken we gebruik van de RIS-methode. RIS betekent Rijopleiding in stappen. Bij de Rijopleiding In Stappen leer je stap voor stap autorijden. Met deze rijopleiding ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer. De RIS opleiding heeft een groot aantal voordelen, zoals duidelijke structuur met handelingsscripts (handige gebruiksaanwijzingen), stappen en modules. Thuis voorbereiden op je volgende les met behulp van het RIS-boek (een praktijkgericht boek), zodat je op die rijles meteen aan de slag kunt. Op de leerlingenkaart houdt je instructeur precies bij welke handelingen je hebt verricht, zodat jij precies weet hoe je ervoor staat.

Voor elke handeling uit de verschillende modules staat in het lesboek nauwkeurig en stap voor stap hoe je de handeling moet uitvoeren.
De RIS bestaat uit de volgende 4 modules:
Module 1: voertuigbediening en voertuigbeheersing (Toets 1)
Module 2: beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties (Toets 2)
Module 3: complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeersmanoeuvres en –situaties (Toets 3, ook wel de TTT of Tussentijdse Toetst genoemd. Met deze toets kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen tijdens je praktijkexamen)
Module 4: veilige en verantwoorde verkeersdeelname (Praktijkexamen).
Om het niveau van de rijlessen volgens de RIS-methode zo hoog mogelijk te houden neemt je instructeur elk jaar deel aan verplichte Applicatiecursussen van het CBR.
Hierdoor wordt er constant gewerkt aan de meest optimale lesvorm, wat het slagingspercentage natuurlijk ten goede komt.