Cursussen

Bij Autorijschool Ina Krul kun je terecht voor cursussen op maat.
Zo kun je denken aan de volgende soorten cursussen:

Cursus voor de plusser
Je bent 30+, 40+ of 50+. Steeds vaker heeft onze rijschool leerlingen in de auto die zich in deze leeftijdscategorieën bevinden. Dertigers die hun kinderen zelf naar school of sport willen brengen. Mensen waarvan de kinderen al aan het studeren of het huis uit zijn die het dan toch leuk zouden vinden om er zelf op uit te kunnen. Je hebt al een wat hogere leeftijd; je hebt nog nooit les gehad of misschien alleen vroeger toen je nog jong was een aantal lessen. Je bent gestopt met rijlessen, je hebt het steeds voor je uit geschoven: "dat komt nog wel als de kinderen groot zijn". De kinderen hebben inmiddels al zelf hun rijbewijs gehaald. Of je hebt te horen gekregen: U kan ik niets meer leren.
Iedereen kent in zijn familie of kennissenkring wel iemand die niet graag autorijdt, niet meer op de autosnelweg rijdt of helemaal niet meer rijdt. Maar wanneer je vele van deze mensen diep in hun hart zou kijken, zouden zij best die stap om (weer) te gaan autorijden willen nemen. Meestal hebben ze wat steun en een zetje nodig om deze toch wel hoge drempel te nemen. Denk maar zo: een mens is nooit te oud om te leren.

Cursus voor vrouwen
Uit een onderzoek is gebleken dat 10% van alle vrouwen met een rijbewijs nooit een auto bestuurt. En dan te bedenken dat autorijden in deze maatschappij een must is. Een van de redenen waarom vrouwen (weer) willen leren autorijden is het niet geïsoleerd en afhankelijk willen raken.

Opfriscursus
Onzeker in de auto? Tijd voor een opfriscursus!
Ben je in het bezit van een rijbewijs en ben je door persoonlijke omstandigheden gedwongen om weer zelf te gaan rijden. Of wil je na lang niet gereden te hebben, weer gaan autorijden? Je hebt al een tijdje niet of nauwelijks gereden? Dan bieden wij je een opfriscursus aan om je kennis van het autorijden weer op peil te brengen. Je leert weer vol zelfvertrouwen om te gaan met het hedendaagse drukke verkeer.

Rijangstbegeleiding voor rijbewijsbezitters
Rijlessen voor rijbewijsbezitters die opzien tegen autorijden. Bij het ophalen zijn er geen andere leerlingen in de auto. Je rijd alleen met de instructrice. Stap voor stap worden de situaties waar je bang voor bent aangepakt. Kijk hier voor meer informatie over rijangst of doe de rijangsttest.

Versnelde cursus
Wij bieden de mogelijkheid om een versnelde cursus te volgen. Met deze versnelde cursus kun je door in een korte tijd veel lessen te volgen snel examen doen. Op deze manier is het mogelijk om snel in het bezit te zijn van je rijbewijs. De enige voorwaarde die hieraan is verbonden is dat je voor of aan het begin van de cursus je theoriecertificaat haalt.

Reguliere opleiding
Naast al deze cursussen op maat geeft Autorijschool Ina Krul natuurlijk ook reguliere rijopleidingen. Bij een reguliere rijopleiding kiezen de meeste leerlingen ervoor om 1 of 2 keer per week te lessen.

Rijopleiding In Stappen
Bij alle opleidingen die wij verzorgen maken we gebruik van de RIS-methode. RIS betekent Rijopleiding in stappen. Wat is precies de RIS? De naam zegt het eigenlijk al. Bij de Rijopleiding In Stappen leer je stap voor stap autorijden. Met deze moderne rijopleiding ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer. De RIS opleiding heeft een groot aantal voordelen, zoals duidelijke structuur met handelingsscripts (handige gebruiksaanwijzingen), stappen en modules. Thuis voorbereiden op je volgende les met behulp van het RIS-boek (een praktijkgericht boek), zodat je op die rijles meteen aan de slag kunt. Op de leerlingenkaart houdt je instructeur precies bij welke handelingen je hebt verricht, zodat jij precies weet hoe je ervoor staat.
Voor elke handeling uit de verschillende modules staat in het lesboek nauwkeurig en stap voor stap hoe je de handeling moet uitvoeren.
De RIS bestaat uit de volgende 4 modules:
Module 1: voertuigbediening en voertuigbeheersing (Toets 1)
Module 2: beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties (Toets 2)
Module 3: complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeersmanoeuvres en –situaties (Toets 3, ook wel de TTT of Tussentijdse Toetst genoemd. Met deze toets kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen tijdens je praktijkexamen)
Module 4: veilige en verantwoorde verkeersdeelname (Praktijkexamen).
Om het niveau van de rijlessen volgens de RIS-methode zo hoog mogelijk te houden neemt je instructeur elk jaar deel aan verplichte Applicatiecursussen van het CBR. Hierdoor wordt er constant gewerkt aan de meest optimale lesvorm, wat het slagingspercentage natuurlijk ten goede komt.
Wil je meer weten over de RIS-methode? Download dan hier de folder: www.rijopleidinginstappen.nl.